De nieuwe wijkagent van Veenendaal Zuid, Georgette Kloof, stelt zich voor

foto wijkagent georgette Kloof

Sinds mei 2014 werk ik samen met mijn collega Daan Hijdra als wijkagent van Veenendaal Zuid. We maken samen deel uit van het basisteam Heuvelrug. “Veenendaal is geen onbekende werkplek voor mij; in 2002 begon ik hier mijn carrière als surveillant. Drie jaar later kwam ik terecht in de stad Utrecht bij de incidentenafhandeling en de recherche. Daarna werd ik wijkagent in de stad Utrecht tot 2014. Het voelt goed om weer terug te zijn! Als wijkagent ben ik een netwerker en werk ik samen met het lokale bestuur en diverse maatschappelijke organisaties/partners aan een probleemgerichte en integrale aanpak van veiligheids,- en leefbaarheidsproblemen.

Leefbaarheid & veiligheid
Daan Hijdra en ik stimuleren burgers om de leefbaarheid in hun wijk te bevorderen. Als wijkbewoner kunt u hieraan een bijdrage leveren door u zelf een spiegel voor te houden en anderen te durven aanspreken op normafwijkend gedrag. Veiligheid is dus nìet alleen een taak voor de politie. Burgers zijn voor een belangrijk deel onze ogen en oren. Dit blijkt uit het feit dat het grootste gedeelte van onze aanhoudingen volgt naar aanleiding van informatie en/of meldingen van burgers. Als burgers nog oplettender worden en nog vaker 1-1-2 bellen als ze getuige zijn van een verdachte situatie, kan het aantal aanhoudingen alleen maar stijgen.

Aanspreekpunt
Ik ben uw aanspreekpunt voor alle politie gerelateerde zaken in de wijk. Daarbij ligt de aandacht bij opsporing, handhaving, noodhulpverlening, signalering en adivsering, probleemvoorkoming en probleemoplossing. In de komende jaren wil ik mij graag inzetten om het veiligheidsgevoel van de burger nog verder te verbeteren. Maar dat doe ik zeker niet alleen; alle medewerkers van het basisteam Heuvelrug leveren een grote bijdrage aan deze kerntaken in het gebied.Het is mijn streven om voor iedere burger en ondernemer toegankelijk te zijn. Hebt u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw wijk, neem dan gerust contact met mij op via het algemene telefooonnummer van de politie via 0900-8844. Ook kunt u ons volgen op twitter: @PolitieVdaalZ en op Facebook Politie Veenendaal.

 Wanneer 1-1-2?
Tenslotte; in welke situaties kunt u contact opnemen met 1-1-2? In geval van spoed! Dus wanneer iemands leven in direct gevaar is of wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van bijvoorbeeld een inbraak of diefstal. Door 1-1-2 te bellen kan iemands leven gered worden, kan de politie de daders van een misdrijf aanhouden of kan een misdrijf worden voorkomen.

Dit bericht is geplaatst in Franse Gat nieuws. Bookmark de permalink.