Nieuwe locatie voor YFC werk in Franse Gat

YfCVeenendaal – Dit jaar is Youth for Christ Veenendaal het jongerenwerk in het Franse Gat gestart op een nieuwe locatie. Het leegstaande schoolgebouw ‘De Vuurvlinder’, op de hoek van de A. van Ostadelaan/ Patrimoniumlaan, is de nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren in hun eigen wijk.

Youth for Christ jongerenwerker Gerben Bleijenberg: “De aula van de voormalige school is ingericht als gezellige huiskamer waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Ondertussen kunnen jongeren ook met al hun vragen bij ons terecht, bijvoorbeeld over huiswerk, keuze voor een vervolgstudie, omgaan met geld. Waar mogelijk helpen we ze een stap verder en anders verwijzen we ze door. Ook helpen we met het zoeken naar stageplaatsen.”

Het inrichten en opknappen van het gebouw gebeurt in samenspraak met de jongeren, het is tenslotte hun plekje. Gerben Bleijenberg: “Deze week zijn we met een aantal jongeren begonnen om het schoolplein opnieuw in te richten. Het onkruid wordt weggehaald en de losse stenen opnieuw gelegd. In het voorjaar hebben we dan een mooi plek om bijvoorbeeld een barbecue of tafelvoetbaltoernooi te organiseren”.

Activiteiten

Op dit moment is er op maandagavond (19.00 en 21.00 uur) en op dinsdagmiddag (15.00-17.00 uur) een jongereninloop voor alle jongeren in de wijk. Elke twee weken is er op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 de meidenclub SuperWoman, waar voor meiden vanaf 12 jaar leuke en gezellige activiteiten worden georganiseerd.

Gerben Bleijenberg: “Deze locatie biedt de mogelijkheid om op meer dagen open te zijn. Het is dan ook ons streven om halverwege dit jaar meer activiteiten te kunnen aanbieden. Ook zijn er plannen voor uitbreiding van het huidige meidenwerk zodat er een breder aanbod komt. Om dit te kunnen realiseren zijn we op zoek naar vrijwilligers, mensen die zich willen inzetten voor de jongeren in het Franse gat. Hiervoor zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Dus bij deze een oproep aan de lezers: Heeft u een talent en wilt u dit talent graag delen met jongeren? Kom dan gerust een keertje langs of neem contact met ons op via info@yfc.nl”.

Over Youth for Christ Veenendaal

Youth for Christ Veenendaal is al tientallen jaren actief in Veenendaal. Wij zoeken jongeren op in hun leefwereld, en helpen hen groeien. Alle jongeren zijn welkom. Vanuit relaties stimuleren we jongeren om hun eigenwaarde te ontdekken, hun talenten te ontwikkelen en deel te nemen aan de samenleving. Ons team bestaat uit professionals en een grote groep actieve vrijwilligers. In Veenendaal zijn we in diverse wijken actief met jongerenwerk, hiervoor werken met samen met Veens en de gemeente Veenendaal.