Wie zijn wij?

De bewonerscommissie ’t Franse Gat bestaat inmiddels uit 7 personen, die zich inzetten voor de wijk. Samen maken wij ons sterk voor u, als bewoner van ’t Franse Gat. Dat doen we al vanaf 2013, maar sinds juni 2016 zijn we officieel een stichting geworden.
Wij pakken knelpunten in de wijk aan, maken zaken bespreekbaar, bieden een helpende hand en organiseren verschillende activiteiten, zoals informatieavonden of het Zomerfestival. Onze visie is dat we alles op een positieve manier willen bekijken. We denken niet in problemen, maar in mogelijkheden.

We hebben nauw contact met ons wijkteam, bestaande uit Dirk Bok (wijkmanager van gemeente Veenendaal), Fred Verhoef (wijkcoach van Veens), Georgette Kloof (wijkagent Politie Veenendaal) en Bernie Kater (Patrimonium Woonservice). Zo nodig hebben we contact met andere organisaties.

Als bewonerscommissie zijn we altijd druk met organiseren. Natuurlijk kunnen we dit niet alleen. “Handjes in de wijk”, dat is wat we nodig hebben. Hiervoor maken we gebruik van een vrijwilligerspool. Hierin staan verschillende bewoners die bereid zijn om ons mee te helpen. Indien een activiteit zich voordoet zal er een vraag uitgezet worden, waarna je zelf kunt beslissen of je mee wilt helpen. Zo kun je een activiteit kiezen waarbij jouw interesse ligt en wat binnen jouw dagelijkse bezigheden past.

Vind je het leuk om te helpen met diverse activiteiten, zoals het begeleiden van activiteiten op het Zomerfestival, helpen met kerststukjes maken voor ouderen in de wijk, koffie schenken op informatieavonden, flyeren, enz. enz.? Dan kun je je opgeven voor de vrijwilligerspool via een mail aan: vrijwilligerspool@hotmail.com of via het contactformulier op deze website. Samen staan we sterk en maken we onze wijk nog mooier!!

Wilt u een vraag stellen aan de Bewonerscommissie, of wilt u iets melden?
Vul dan het contactformulier op deze website in of mail naar bcfransegat@hotmail.com.

We hopen u te kunnen begroeten in onze wijk!

Leden:

bclid Bart bclid Bilal bclid Gerard

        Bart van Reemst                     Bilal Taanabout                        Gerard Bais                                                                                                                                  (secretaris)           

bclid Jan bclid Linda bclid Ria

          Jan Marchal                           Linda van Wijk                      Ria van Londen                                                                    (voorzitter)                              (penningmeester)

bclid Tjeerd

     Tjeerd van der Velde 

 

Het wijkteam:         

Wijkteam Fred    wijkmanager                                      Fred Verhoef                                              Dirk Bok

foto wijkagent georgette Kloof                                 bernie kater                                        Georgette Kloof                                      Bernie Kater

Ons schrijf-team verzorgt alle stukjes die op onze website en Facebookpagina verschijnen. Voor de rubriek “Even voorstellen” zorgt Gertjan van Capellen, zeker iemand die we ook moeten voorstellen! Ruim 10 jaar heeft Gertjan deel uitgemaakt van de redactie van Wijkkrant ’t Plein en nu laat hij ons kennis maken met wijkbewoners, organisaties en winkeliers op onze site.

gertjan                                                                                                             Gertjan van Capellen