Bijeenkomst Wijs in de Wijk: Dementievriendelijke wijk!

Vanmiddag is de Bewonerscommissie uitgenodigd door Henk van den Brandt van Wijs in de Wijk om te komen vertellen over de pilot Dementievriendelijke wijk. Voor ongeveer 25 personen gaven Emmy van Brakel (Gemeente Veenendaal), Linda van Wijk (Bewonerscommissie ‘t Franse Gat) en Ellen van de Scheur (Vitras) een presentatie. DVW29-03-17

Emmy nam het gedeelte over de landelijke aanpak voor haar rekening. Zij vertelde over de cijfers, respijtzorg en de plannen van de gemeente om dementievriendelijke wijk uit te bereiden naar andere wijken in Veenendaal.

Linda van Wijk vertelde over de wijkschouw en bewustwording voor dementie onder de bewoners van ‘t Franse Gat. Ondanks dat de pilot is afgerond in onze wijk, betekent dat niet dat hiermee ook het thema dementievriendelijke wijk klaar is. Sterker nog; het is een langdurig proces om een wijk te realiseren waarin we met alle bewoners betekenis geven aan de woorden: dementievriendelijke wijk.

Ellen van de Scheur vertelde over de rol van een casemanager, zorg op maat en hulp die er geboden kan worden. Ook is het belang aangegeven van het blijven prikkelen van de hersenen door bijvoorbeeld dagbesteding. Het is belangrijk om te kijken of iemand dagbesteding kan vinden binnen de eigen interesses of in eigen omgeving.

Wij bedanken Henk van den Brandt van Wijs in de Wijk voor de uitnodiging! Laten we met z’n allen streven naar een Dementievriendelijk Veenendaal.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.