Even voorstellen… uit de wijk: Casandra van de Weerd

IMG_4572In de voormalige winkel van groenteboer Jan van Looyen, Patrimoniumlaan 67, is sinds april 2014 Shoelia gevestigd, één van de kleurrijkste (schoenen)winkels in Veenendaal. Gekozen is voor de naam Shoe-lia bestaande uit de twee lettergrepen Shoe (schoen) en lia (komt van familia) omdat Shoelia op en top een familiebedrijf is en als enige in Nederland Spaanse schoenen van het merk Pepe-Milan aan de man/vrouw brengt. Casandra van de Weerd (31) staat ons uitgebreid te woord.

“Het idee ontstond”, begint Casandra haar verhaal, “omdat mijn man Michael op zoek was naar een paar bijzondere kleurrijke schoenen met opvallende prints. Schoenen maken immers de man/vrouw en je heb maar één kans om de eerste indruk te maken.

Schoenen verdienen het ook. Zelf heb ik altijd in schoenenwinkels gewerkt dus lag het voor de hand iets in die richting te gaan ondernemen. Na drie jaar hier heeft het zeker gebracht wat we er van verwacht hadden, het heeft onze verwachtingen zelfs overtroffen. Niet onbelangrijk we zijn in de crisis gestart. Wij, mijn man en schoonmoeder, staan er dan ook honderd procent achter. Het is hard werken maar gelukkig beschikken we alle drie over doorzettingsvermogen en laten ons niet zo gauw uit het veld slaan. Kansen zien wij dan ook, zeker als het gaat om persoonlijke service. Concurrentie zien wij niet als een bedreiging, is juist gezond en ondernemen doen we op onze eigen manier” , weet Casandra als geen ander.

“Wat ons onderscheid van andere schoenenzaken” , gaat ze verder, “is dat wij in Nederland de enige officiële schoenwinkel zijn die het merk Pepe-Milan in hun assortiment hebben. Sinds kort verkopen we ook de damesschoen van hetzelfde merk. We ontwerpen de schoen zelf van het materiaal tot het model aan toe. Waar het in zijn geheel naar toe moet leiden blijft nog een verrassing. Wellicht dat er een tweede zaak bij komt. Het klantenbestand groeit, mensen komen vanuit het hele land naar Veenendaal. Het mooie van ons bedrijf is dat wij zelf de seizoenen bepalen en zitten dus niet vast aan een inkoopperiode. Het voelt als een hobby waar we iedere dag mee bezig zijn. We zien het als een verlengstuk van de huiskamer waar iedereen welkom is”, aldus Casandra die zichzelf typeert als sociaal, van gezelligheid houdt, graag lekker en veel eet maar bovenal een familiemens is. Het doorzettingsvermogen heeft ze van haar moeder en de positiviteit van haar vader. Andere hobby’s zijn lezen en kijkt ze graag naar films.

Ze noemde het al eerder, een goed idee hebben is handig om een bedrijf te starten, zorg dat alles goed op papier staat, is een duidelijke communicatie onontbeerlijk en last but not least is een goede locatie belangrijk. “We hebben ervoor gekozen om ons hier te vestigen en hebben er nog geen moment spijt van gehad. Klanten kunnen hier gratis parkeren, de straat is levendig, met een leuk stel ondernemers en is de centrale ligging van Veenendaal ideaal. Tussen nu en vijf jaar hopen we de klanten te kunnen blijven inspireren om onze schoenen te dragen”.

 Tot slotte wil ze iedereen er nog maar eens op attenderen dat als je op zoek bent naar bijzondere schoenen bij Shoelia je eigen schoenen kan samenstellen en niet onbelangrijk, de koffie staat er altijd klaar. Nieuwsgierig geworden? Ga snel naar Shoelia.nl.  

 Tekst en Foto’s Gertjan van Capellen            

Dit bericht is geplaatst in Wijkkrant. Bookmark de permalink.