In gesprek met Patrimonium

Vanavond zijn Bewonerscommissie ‘t Franse Gat, KaBeCo en Bewonerscommissie Rembrandtpark in gesprek gegaan met Patrimonium Woonservice.
Namens Patrimonium waren Bernie Kater (Gebiedsregisseur), Trees van Haarst (directeur), Hans Goorhuis (manager Wonen) en Cora van der Poel (adviseur Beleid en Expertiseontwikkeling) aanwezig. In dit gesprek hebben wij zorgen geuit, vragen gesteld en zaken verduidelijkt.

WAT IS ER BESPROKEN?
Natuurlijk hebben wij gevraagd wat de stand van zaken is m.b.t. plannen over de renovatie van de wijk en aangegeven dat hier onrust over is onder bewoners. En ondanks dat er vele geruchten de ronde doen, kunnen we daar heel duidelijk over zijn: Er is nog niets bekend over wat er wel of niet gerenoveerd of gesloopt gaat worden! Dat betekent dat het regulier onderhoud gewoon doorgaat. Er wordt dus nog steeds geschilderd en klein onderhoud gedaan.
Wij hebben gezamenlijk aangegeven dat we willen dat Patrimonium ons op de hoogte blijft houden en zichtbaar blijft. We willen dat er verteld wordt wat er WEL gedaan wordt i.p.v. wat er niet kan of wat men nog niet weet. We willen weten waar Patrimonium mee bezig is. Gelukkig kan Patrimonium zich daarin vinden en geven zij aan op korte termijn te komen met een flyer over het melden van onderhoud. Naast een flyer wordt er naar een andere manier gekeken om bewoners uit ‘t Franse Gat op de hoogte te houden van alles waar Patrimonium mee bezig is binnen de wijk. We spreken af om in elk geval eind september weer met elkaar om te tafel te gaan om te kijken hoe het gaat.

ONDERHOUD
Patrimonium blijft benadrukken dat het melden van gebreken altijd direct via Patrimonium kan. Dat kan heel eenvoudig via een reparatieverzoek op de website of via de centrale: 0318-55 7911. De zogenaamde klusbussen worden beter ingezet, zodat er minder tijd zit tussen het melden van gebreken en het verhelpen ervan.

WIJKHUIS
Drie keer per week is er spreekuur in het wijkhuis op W.C. Beeremansstraat 2 (naast Kruidvat Bruïneplein). Je kunt daar terecht voor al je vragen aan Patrimonium of aan de Gemeente. Heb je een persoonlijke vraag, kom gerust langs! Je bent welkom, ook om alleen kennis te maken.
dinsdag 15.00-17.00 uur
donderdag 17.00-19.00 uur
vrijdag 11.00-13.00 uur

CONCLUSIE
Er is nog niks bekend m.b.t. renoveren of slopen. Regulier onderhoud gaat gewoon door. Gebreken kunnen altijd direct aan Patrimonium gemeld worden. Patrimonium gaat laten zien waar ze mee bezig zijn en de Bewonerscommissies blijven dit volgen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekstAfbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.