Wijkapp voor en door ‘t Franse Gat

Al enige tijd is o.a. de bewonerscommissie bezig met het ontwikkelen van een wijkapp voor ’t Franse Gat. Dit doen we onder begeleiding van Info Support, dit bedrijf helpt ons vrijwillig.
Daarnaast schuift Bernie Kater (Patrimonium Woonservice) ook geregeld aan. Wel wil ik benadrukken dat deze app gemaakt wordt VOOR en DOOR bewoners van de wijk.
Dat betekent dat de mensen die betrokken zijn bij het maken van de app ook beslissen hoe de app er uit gaat zien en welke onderwerpen we gebruiken.
Na een aantal brainstormsessies zijn er al een aantal speerpunten uitgekomen, o.a. veiligheid, zorg, evenementen, vraag en aanbod, algemene informatie, voorzieningen, hulpknop, enz. Deze zijn uitgebouwd naar diverse functies. We zoeken mensen die het leuk vinden om mee te denken over de app en deze willen testen. Bijkomend voordeel kan zijn dat je leert hoe je een app maakt.

Het doel van deze app is het onder 1 dak brengen van alle info in en over ’t Franse Gat. Je kunt denken aan het afval-ophaalschema, openingstijden van winkels tot aan hulpvragen aan een wijkverpleegkundige en voorzieningen voor jong en oud. Heel divers dus…
In praktijk zal het zo zijn dat we regelmatig (ongeveer twee keer per maand) bijeenkomen. Dit zal op woensdagavond zijn om 20.00 uur in Wijkcentrum Plein Zuid (Dr. Colijnstraat 70).
We werken dan onderwerpen van begin tot het eind af, tot we uiteindelijk een mooie app hebben met verschillende info-onderwerpen en functies.

foto van Stichting Bewonerscommissie 't Franse Gat.

Omdat we willen dat de app breed gedragen wordt zoeken we zoveel mogelijk bewoners die willen meedenken.

Voel je welkom om aan te schuiven en zegt het voort…

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.