Het Zomerfestival 2015 was een succes!

Wat begon met regen, werd toch een dag met ook af en toe de zon tussen de buien door. Het Zomerfestival 2015 was een geslaagde dag! Wat hebben we genoten van alle gezelligheid!

0001Op 8 meter hoge klimwand klommen kinderen met lef, terwijl er ook heel wat af geknuffeld werd met de dieren; kippen, duiven, een haan, konijntjes. Verder zagen we mooie geschminkte gezichten. Springen op een springkussen of voetballen in de pannakooi, het kon allemaal.

Op het podium vrolijkte MidlandFM de boel op met muziek en begeleide daarnaast ook de demonstraties en optredens. Zo was dansgroep DES uit Elst aanwezig, de dames (groep 5/6) gaven een mooie show weg. Ook uit Elst; zangeres Sanne Klomp. Wat een prachtige stem, daar horen we vast meer van! Dance Company Flashdance was met een jongens hip hop-breakdance-groep en drie groepen dames ook goed vertegenwoordigd. De Braziliaanse vecht/danssport capoeira werd uitgevoerd door Lifestyle Club LaVita en zangers Antonio en Justen de Wildt0004 zongen er vrolijk op los. Rapper Active liet de welbekende rap over Veenendaal horen. Na het vuurspuwen door Stichting Naomi sloot Dansloos Producties het feest af. Natuurlijk willen wij iedereen die belangeloos heeft opgetreden hartelijk bedanken! Jullie hebben het allemaal fantastisch gedaan!

Dit jaar werd er door Bewonerscommissie ’t Franse Gat voor het eerst een kleurwedstrijd gehouden. De winnaars die een prijs ontvingen zijn; Guusje Maassen (2 jaar), Demi Urban (7 jaar), Marjon Valkenburg (9 jaar) en Naomi Lenards (12 jaar). Zij mochten een mooie prijs in ontvangst nemen aangeboden 007door Tamminga en Van Walsum.

Vrijwilligers van de Sionskerk bakten ruim 30 pakken pannenkoeken. Voor €1,- kon je zo veel eten als je wilde. Ook deze opbrengst ging naar het goede doel.

En uiteindelijk is dat waar het deze dag allemaal om draaide: Stichting Naomi. Deze Stichting opgericht door Niels Mellema en zijn vrouw Gerda is een eerbetoon aan hun overleden dochter. Met verschillende typetjes en theatervoorstellingen tovert Stichting Naomi een lach op de gezichten van zieke kinderen. Ook op verschillende activiteiten met kinderen is Niels te vinden. Zo kun je denken aan de truckersdag, avondvierdaagse of buitenspeeldagen.

Bewonerscommissie ’t Franse Gat mag aan Stichting Naomi het mooie bedrag van €250,- overhandigen. Niels heeft aangegeven dat hij erg blij is met dit bedrag en heeft plannen om dit te besteden aan zijn project in het Gelderse Vallei Ziekenhuis te Ede.0005

Natuurlijk was het Zomerfestival geen succes geworden zonder alle vrijwilligers deze dag! Met de werkgroep bestaande uit Ria van Londen, Joyce Gill, Jan Marchal, Gerard Bais en mijzelf zijn we maanden aan het voorbereiden en brainstormen geweest. Tegen jullie zeg ik; Kanjers!! Bedankt voor jullie tijd, geduld en harde werken! Op de dag zelf waren we met bijna 20 vrijwilligers. Ik wil jullie bedanken voor jullie steun, hulp en ideeën. Jullie zijn fantastisch!!!

Toen ik zondagochtend wakker werd was ik trots! Trots op de vrijwilligers, maar ook op iedereen die ervoor gezorgd heeft dat ook dit jaar weer een Zomerfestival plaats kon vinden. Op de voorgrond of achter de schermen. Met veel zin kijk ik uit naar volgend jaar!!

0003 00020008 0009

Meer foto’s te vinden onder het kopje foto’s (klinkt logisch hé?).

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.