Kledingbeurs zaterdag 6 oktober

Aanstaande zaterdag is het weer zo ver: de jaarlijkse kledingbeurs.                                 Iedereen die het financieel moeilijk heeft en elke maand de eindjes aan elkaar moet knopen is van harte welkom om GRATIS kleding uit te zoeken. Voor ons is dit een mooi project, zeker omdat we merken dat er veel behoefte aan is. Maar hoe komt de kledingbeurs tot stand?

Allereerst zamelen we kleding in en dat is alleen mogelijk met de hulp van mensen in en buiten de wijk die aan ons kleding doneren. Ook dit jaar zijn we weer blij verrast met het aantal zakken dat is gebracht, waarvoor onze dank! Inzamelen kan op diverse plekken in de wijk en op diverse tijden. Bij grote hoeveelheden komen we het zelfs thuis ophalen.

Eerder werden de zakken verzameld in een opslag, maar omdat dit niet mogelijk was dit jaar, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. We zijn dan ook erg blij dat we gebruik mogen maken van het Wijkhuis, dat centraal ligt in de wijk, naast de Kruidvat aan het Bruïneplein. Al heel wat uurtjes hebben we doorgebracht op de W.C. Beeremansstraat 2 om de kleding te sorteren. Vuile en kapotte kleding gaat er tussenuit en de kleding die nog prima een ronde mee kan wordt gesorteerd. Dat wil zeggen: alles wordt zoveel mogelijk op hangers gehangen en sommige dingen worden opgevouwen. Alles soort bij soort: dames, heren, meisjes, jongens, baby. Er komt van alles binnen; kleding, riemen, zonnebrillen, sokken, ochtendjassen, enz. We zijn blij dat er een aantal dames zijn die ons elk jaar helpen met deze klus. Op dit moment hebben we al bijna duizend kledingstukken verwerkt.

En dan is het bijna zo ver! De avond voor de kledingbeurs worden alle kledingrekken al naar het wijkcentrum gebracht en in elkaar gezet. En daar komen handige vrijwilligers goed van pas! We maken een indeling van wat waar komt en vervoeren honderden kledingstukken van de W.C. Beeremansstraat naar het Wijkcentrum.

Zaterdagochtend wordt de laatste hand gelegd aan het netjes maken van de zaal, de koffie en thee wordt gezet en de cake gesneden. Voor de kinderen is er limonade en wat lekkers. En ze kunnen bij Coco, onze huispapegaai, een mooie kleurplaat kleuren.

En dan om 10.00 uur gaan de deuren open! Altijd spannend om te zien hoeveel mensen erop af komen. Maar uit ervaring blijkt dat de spanning gauw verandert in dankbaarheid. Dankbaar voor de mensen die gedoneerd hebben, voor de vrijwilligers die al dagen bezig zijn geweest, voor het feit dat we het Wijkhuis mogen gebruiken, voor vrijwilligers die helpen de dag tot een succes te maken, voor het Wijkcentrum dat ons de mogelijkheid biedt om de grote zaal te gebruiken, maar vooral voor de mensen die hier kleding komen uitzoeken. Want laten we eerlijk zijn: hier doen we het voor! Samen staan we sterk en maken we ‘t Franse Gat tot een wijk waarin we omkijken naar elkaar en we elkaar helpen waar we kunnen. Een wijk waar wij trots op zijn!

Vorig jaar kregen we de vraag waarom er maar één keer per jaar een kledingbeurs wordt gehouden. En die vraag heeft ons aan het denken gezet. Oké, het is veel werk en vraagt de nodige ruimte, maar waarom zouden we niet een herfst/winter en lente/zomer editie doen? En dat is precies wat we gaan doen! Komende kledingbeurs geen bikini’s, hemdjes of korte broeken, maar truien, winterjassen en vesten. Natuurlijk mag alles gedoneerd worden en gooien we niks weg! Dus hebben we alles wat echt zomer is al opgeslagen voor de voorjaarseditie. Ook dan gaan we er weer voor!!

  • Wat? Kledingbeurs voor minima
  • Waar? Wijkcentrum Plein Zuid, Dr. Colijnstraat 70
  • Tijd? 10.00-14.00 uur
  • Kosten? GRATIS
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.