Verwijderen SNS pinautomaat

Stichting Bewonerscommissie ’t Franse Gat kreeg van de SNS bank een brief, gericht aan de ondernemers/winkeliers, over het weghalen van de pinautomaat. Hieronder de inhoud van de brief:

“Binnenkort halen we in uw buurt een van onze geldautomaten weg. Deze is nu al leeg en staat uit. Ik leg graag aan u uit waarom wij dit doen.

De laatste tijd is er een toename in het aantal plofkraken en er worden steeds zwaardere explosieven gebruikt. De gevolgen van plofkraken zijn daarmee steeds heftiger, waardoor het voor omwonende minder veilig is om boven een geldautomaat te wonen. Als bank zijn we daarom genoodzaakt een aantal maatregelen te nemen. Dat betekent dat SNS bij u in de buurt een geldautomaat sluit.geldautomaat

 

We zouden het vreselijk vinden als iemand die boven een SNS geldautomaat woont door een plofkraak zijn huis deels kwijt is of nog erger gewond zou raken. Dat risico willen we niemand laten lopen. Ik snap tegelijkertijd ook hoe belangrijk een geldautomaat voor de buurt is. Voor ouderen die het liefst contant geld op zak hebben, voor het geven van zakgeld, de markt, voor budget beheer of gewoon omdat mensen het fijn vinden om met contant geld te betalen. Dat maakt het voor ons ook zo moeilijk om een goed afweging te maken tussen het bieden van service en de veiligheid van direct omwonenden. Maar als het echt moet, dan kiezen wij voor de veiligheid van omwonenden.

De SNS hoopt op begrip hiervoor en indien er nog aanvullende informatie gewenst is dan kunt u contact opnemen met de Coördinator geldautomatenpark van de SNS.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.