Jongeren in ‘t Franse Gat worden gehoord!

bespreking jongensactiviteitNa aanleiding van een gesprek dat de bewonerscommissie had met een aantal jongeren uit de wijk is er een brief geschreven aan de wijkcoach van Veens. De jongeren voelden zich niet gehoord, terwijl hun boodschap duidelijk is: Zij willen activiteiten voor jongeren in de wijk! Tijdens de vergadering van de bewonerscommissie in januari hebben we deze brief gezamenlijk overhandigd aan Fred Verhoef.

Gelukkig hebben Veens en de gemeente dit signaal serieus genomen en vanavond was het dan ook zo ver. Elf jongeren uit de wijk hebben om de tafel gezeten met Fred Verhoef en Riad Agarroud (wijkcoaches van Veens), Dirk Bok (wijkmanager van Gemeente Veenendaal), Gerben en Joeri (vrijwilligers van YfC), Eva Kuiper (vrijwilliger bij o.a. de meidenclub) en Linda van Wijk (Bewonerscommissie). De jongeren vertelden wat hun wensen zijn. Er werd ook gekeken naar wat de mogelijkheden zijn binnen het pand van Wijkcentrum Plein Zuid en de Vuurvlinder. Duidelijk naar voren is gekomen dat in Wijkcentrum Plein Zuid GEEN mogelijkheden zijn voor een open-inloopavond in verband met de gemaakte afspraken met omwonenden. Wel is het mogelijk om een educatieve avond voor jongeren te organiseren, waarbij de jongeren zich van te voren opgeven. Bilal Taanabout maakt zich al enige tijd hard voor activiteiten en heeft samen met Eva Kuiper verschillende ideeën voorgedragen. Hierbij denken zij aan huiswerkbegeleiding, informatieavond over het kiezen van een vervolgopleiding of een voorlichtingsavond over het schrijven van een sollicitatiebrief. Door zowel Veens als de gemeente werd hierop positief gereageerd. Het is van belang dat de jongeren nu met een concreet plan komen om deze avonden vorm te geven. Dit wordt op een later tijdstip nader besproken.

Ook is er gesproken over een open-inloopavond. Dit is in de Vuurvlinder wel mogelijk en zowel Veens als de gemeente vinden dit een goede oplossing. De jongeren zijn wat terughoudend richting de Vuurvlinder, maar wie weet is dit voor de toekomst toch een mogelijkheid voor deze jongens.

De bewonerscommissie is tevreden met hoe de avond is verlopen. Er werd niet gekeken in problemen, maar in mogelijkheden. Veens en gemeente hebben alle opties op tafel gelegd. Het is nu aan de jongens zelf om met een succesvol plan te komen. Aan hulp geen gebrek, Youth for Christ en Eva Kuiper willen Bilal en de andere jongens graag helpen! Al met al een geslaagde avond.

bespreking jongensactiviteit2

Dit bericht is geplaatst in Buurthuis, Franse Gat nieuws. Bookmark de permalink.